Venstrefløjens pengetank lukker

Enkefru Plums Støttefond lukker nu med et brag. Venstrefløjens engang så store pengetank har tabt millioner af kroner på få år og er i dag reelt fallit. Flertallet i bestyrelsen anmodede derfor i går Civilstyrelsen om lov til i samarbejde med kreditorerne at lukke fonden, skriver Berlingske Tidende fredag.

Bestyrelsesflertallet vil tillige rette henvendelse til fogeden for at få udleveret fondens bogholderi, som dens tidligere direktør, advokat Christian Harlang, ikke vil udlevere, selv om han er fyret.
»Vi beder fogeden om hjælp til at få papirerne nu. Vi tør ikke tage ansvar for fonden længere, og derfor indstiller vi til en likvidation,« siger bestyrelsesmedlem Knud Foldschack.
Plum-fondens formue kom fra afdøde Lise Plum, en velhavende venstrefløjsaktivist, og var for tre år siden ca. 300 mio. værd. I dag skylder fonden 24 mio. kr. til Skat og Nordea. Berlingske Tidende har tidligere afsløret, at hovedparten af fondens uddelinger er gået til bestyrelsesmedlemmernes egne projekter, og at salærer og honorarer til Harlang i de senere år har gjort ham til den største beløbsmodtager af fondens penge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere