Venstre om nyttejob: Ledige skal ikke samle hundelort

Venstre er imod de 'nyttejob', som er en del af den nye dagpengepakke.

Foto: Lorry

Kvalificeret arbejdskraft skal ikke ud og samle hundelort op - de skal have tilknytning til en rigtig virksomhed, mener Venstres tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen:

- Er det en rigtig virksomhed, undskyld mig, at gå og samle hundelorte? spørger Hjort Frederiksen.

Han og Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen er med i aftenens udgave af Hos Clement, der sendes på DR1 efter TV Avisen.

Eksemplet med hundelort stammer fra Roskilde, hvor unge ledige ifølge medierne skal gøre rent i områder med hundeluftning.

- Det er nok ikke videre kvalificerende. Og når det job er færdigt, kan man jo nok ikke komme videre til en virksomhed og sige: 'De sidste halvandet år har jeg gået og samlet hundelorte,' siger Hjort og fortsætter:

- Mange af de mennesker vi taler om her, det er mennesker, der er kvalificerede til at gå ud og tage et rigtigt job. Og der skal du da sørge for, at der bliver en tilknytning til en rigtig virksomhed.

- Så du siger, at under en VK-regering vil vi ikke se noget, der minder om de nyttejob, som man er ved at oprette nu?, spørger Clement Kjersgaard.

- Nej, og du kan da også høre det selv, ikke også? Hvis vi havde foreslået det selv i VK-regeringens tid, så kan du da høre, hvad Sass havde sagt, lyder Hjorts svar.

- Så havde jeg faktisk rost regeringen, er Henrik Sass Larsens kommentar.

Henrik Sass Larsen mener nemlig, at nyttejob har en gavnlig effekt - uanset om der er tale om kvalificeret arbejdskraft som arkitekter og ingeniører, eller ledige helt uden forudsætninger:

- Alle folk, der er på kontanthjælp, og alle de folk, der falder ud af dagpengesystemet efter de har været der i to år - dem vil jeg sætte i aktivering prompte. Jeg vil ikke have nogen som helst liggende hjemme på sofaen. Og jeg er ligeglad med, om de er arkitekter eller ingen uddannelse har. De vil alle sammen blive sat i aktivering, siger Sass.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik