V-tillidsmand kritiser Troels Lunds orlov

Folketinget bør ikke give orlov til den tidligere skatteminister, siger hovedbestyrelsesmedlem i Venstre.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har ikke gyldig grund til at søge orlov fra Folketinget, siger en partifælle.
Det nordsjællandske medlem af Venstres Hovedbestyrelse, Jens Stenbæk, siger, at det vil være tyndt af Folketinget at bevilge Lund Poulsen orlov på det grundlag, han har ansøgt om, skriver Nordvestnyt.dk.

- At være medlem af Folketinget er borgerligt ombud, som man ikke uden videre skal kunne bevilges orlov fra, bare fordi det er politisk bekvemt.
- Derfor vil det også være meget svagt af Folketinget, hvis Troels Lund Poulsen nu bevilges den orlov, han har ansøgt om, siger Jens Stenbæk.
Lund Poulsen har bedt om orlov under henvisning til Folketingets forretningsordens paragraf 41. Den taler om, at medlemmer kan få orlov længere end syv dag, hvis de bliver syge, skal pleje syge familiemedlemmer eller bliver udsendt i offentligt hverv.
Troels Lund Poulsen har begrundet sin ansøgning med en passus om, at "andre grunde" også kan orlov uden løn.
Til offentligheden har han sagt, at sagen om håndteringen af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag "fuldstændig overskygger mit politiske arbejde".
Jens Stenbæk siger, at kun personlige årsager eller risiko for, at Troels Lund Poulsens virke som folketingsmedlem kan påvirke en undersøgelseskommissions arbejde, kan retfærdiggøre hans orlov.
- Men det er der jo ikke tale om her. Og det er heller ikke det argument, Troels Lund Poulsen selv anfører i sin begrundelse for at søge orlov, siger Jens Stenbæk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik