Urørt siden '73: Borgmestre vil af med Ring 5

Borgmester og forening vil af med reserveret motorvejsareal, der har stået urørt siden 1973.

Med en ny regering ved roret er der også fornyet håb for at gjort op med bæltet af reserveret motorvejsareal, der går tværs ned gennem Nordsjælland.

Sådan lyder rationalet bag en ny appel til Christiansborg, som foreningen Nej til Ring 5 og fem nordsjællandske borgmestre står bag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Politik er et vedvarende pres. Venstre har øje på at ændre Planloven, og det er naturligt, at transportkorridoren hører med der, siger Egedals borgmester Willy Eliasen, Venstre, til Frederiksborg Amts Avis.

Siden 1973 har transportkorridoren været reserveret til en mulig motorvej ned gennem Nordsjælland. Indtil videre er har der dog ikke været skyggen af asfaltmaskiner på strækningen.

Under valgkampen i juni var en lang række partier fremme med løfter om, at det nu var tid til et opgør med de reserverede arealer, som har stor betydning for blandt andet de husejere, der bor i området.

- Man kan fornemme, at politikerne har flyttet sig. I starten talte de meget om at bevare den - hvis man nu skulle få brug for den. Nu taler man mere om, at det har hæmmet beboerne i over 40 år. Nu kan man ikke være det bekendt længere, siger Iben Larsen, formand i foreningen Nej til Ring 5, til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere