Unik aktion for at redde storkefar

Danmarks eneste storkepar, som lige nu ruger på deres æg, hænger med næbene. Men en enestående redningsaktion skal få de langbenede fugle på ret køl igen, oplyser P4 København.

Han-storken Emil fra Gundsølille ved Roskilde, der for et par uger siden kom slemt til skade med sit ben, har fået det markant værre. Han-storken er blevet meget stille, og det meste af tiden ligger han på sin rede, hvor . Det er langt fra normalt for han-storke.Og benet ser rigtig dårligt ud, og storkevennerne frygter, at der går koldbrand i benet, og at fuglen hermed omkommer. Men heldigvis er det lykkedes at narre medicin ned i Emil via foderet. En ret unik bedrift, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk.
- Det er første gang i historien, at en vildtevende ynglende stork får medicin i sig. Så vi forventer i løbet af de næste par dage at se, om det går den ene eller den anden vej. Forhåbentlig går det den rigtige vej, siger Jess Frederiksen til P4 København.
Æggene klækker om ganske få dage, og storkene går dermed den mest krævende årstid i møde, når der skal indsamles føde til de forslugne storkeunger.
- Hunstorken kan i princippet godt udruge æggene alene, men hvis ungerne skal overleve, vil det kræve at hun får hjælp til at finde mad, siger Jess Frederiksen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere