Unge vælger fornuftige uddannelser

Muligheden for at få job efter uddannelsen er blevet et afgørende parameter for, hvilken studieretning de sjællandske unge vælger, når de skal søge ind på en videregående uddannelse.

Det viser en undersøgelse blandt alle gymnasiale afgangsklasser i Region Sjælland, foretaget af Studievalg Sjælland i efteråret 2010. Årsagen til dette skifte er finanskrisen, siger Lotte Kraeutler, centerleder og vejleder på Studievalg Sjælland, til DAGBLADET Køge.
- Siden sidste år har eleverne vægtet jobmuligheder langt højere end tidligere, når vi møder dem i vejledningen, og det er vores klare fornemmelse, at det skyldes finanskrisen, siger Lotte Kraeutler.
Det er svært for Lotte Kraeutler at vurdere, om de unges ændrede prioriteringer om at vælge uddannelse med fornuft frem for interesse får konsekvenser i forhold til frafald fra uddannelserne.
- Vi ved, at når eleverne starter på en uddannelse, så handler det i høj grad om nu og her i forhold til, om eleverne kan klare uddannelsen og trives. Jeg tror ikke, at udsigten til et job i den anden ende kan holde dem fast på studiet, hvis de ikke trives, vurderer Lotte Kraeutler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere