Undersøgelseskommision i Tibet sagen

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, går nu ind i Tibet-sagen og en undersøgelseskommission skal undersøge politiets rolle under et kinesisk statsbesøg.

(opdateret kl. 10.52)

Kl. 10.30 afholdt Justitsminister Søren Pind, Venstre, pressemøde i Tibet-sagen.

Her kom det frem at politiet under et kinesisk statsbesøg havde fået en operationsbefaling om at fjerne tibetanske flag fra demonstranter.

Det får nu Justitsminister Søren Pind til at nedsætte en undersøgelseskommission.

Politidirektøren i København, Thorkild Fogde, har ikke kun ønsket at skjule oplysninger i Tibet-sagen for seks borgere i en retssag.

Thorkild Fogde har også været tilbageholdende med at give relevante informationer til Justitsministeriet og dermed Folketingets retsudvalg.

I lang tid havde politiet hævdet, at der ikke blev givet en ordre om at tage tibetanske flag fra borgere under den kinesiske præsidents besøg i København.

Men under en retssag anlagt af seks personer tvang Østre Landsret i foråret politiet til at fremlægge radiokommunikationen.

Den afslører i hvert fald én klar ordre - "tag flaget fra dem, kom!" Men betjentene var ved flere lejligheder meget opmærksomme på Tibets flag, afslører lydklippene.

Denne oplysning valgte Københavns Politi ikke umiddelbart at dele med Justitsministeriet og dermed med Folketingets retsudvalg, hvor der lige siden juni 2012 har været stillet en stribe spørgsmål om forløbet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere