Undersøgelseskommision i Tibet sagen

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, går nu ind i Tibet-sagen og en undersøgelseskommission skal undersøge politiets rolle under et kinesisk statsbesøg.

Foto: TV 2 Lorry

(opdateret kl. 10.52)

Kl. 10.30 afholdt Justitsminister Søren Pind, Venstre, pressemøde i Tibet-sagen.

Her kom det frem at politiet under et kinesisk statsbesøg havde fået en operationsbefaling om at fjerne tibetanske flag fra demonstranter.

Det får nu Justitsminister Søren Pind til at nedsætte en undersøgelseskommission.

Politidirektøren i København, Thorkild Fogde, har ikke kun ønsket at skjule oplysninger i Tibet-sagen for seks borgere i en retssag.

Thorkild Fogde har også været tilbageholdende med at give relevante informationer til Justitsministeriet og dermed Folketingets retsudvalg.

I lang tid havde politiet hævdet, at der ikke blev givet en ordre om at tage tibetanske flag fra borgere under den kinesiske præsidents besøg i København.

Men under en retssag anlagt af seks personer tvang Østre Landsret i foråret politiet til at fremlægge radiokommunikationen.

Den afslører i hvert fald én klar ordre - "tag flaget fra dem, kom!" Men betjentene var ved flere lejligheder meget opmærksomme på Tibets flag, afslører lydklippene.

Denne oplysning valgte Københavns Politi ikke umiddelbart at dele med Justitsministeriet og dermed med Folketingets retsudvalg, hvor der lige siden juni 2012 har været stillet en stribe spørgsmål om forløbet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik