Ulovlig antennemast skal ikke tages ned

Selv om Naturklagenævnet har fastslået, at Roskilde Kommune var alt for hurtig til at give byggetilladelse til en mobilantennemast i Veddelev, får den lov at blive stående, skriver DAGBLADET Roskilde.

Masten er 27 meter høj og harmonerer meget dårligt med landsbymiljøet, mener Veddelev Landsbylaug, som intet kendte til masten, før den blev opført, og som klagede til Naturklagenævnet over, at kommunen gav tilladelse til masten på trods af en meget stram lokalplan, der netop har til formål at værne om områdets landsbymæssige fremtoning.
Kommunen havde vurderet, at der umiddelbart kunne gives tilladelse til masten. Det var end ikke nødvendigt med en dispensation, mente man i teknisk forvaltning. Nu har Naturklagenævnet imidlertid slået fast, at der skulle være lavet en helt ny lokalplan, hvis masten skulle være opført lovligt.
Men samtidig finder nævnet, at det ikke tjener noget formål at lave en lokalplan for en mast, der allerede er rejst, og derfor får kommunens byggetilladelse til at stå ved magt.Veddelev Landsbylaug vil nu søge om fri proces for at afprøve Naturklagenævnets afgørelse ved retten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere