Udkantsdanmark lider under boligskattestoppet

Husejerne i Gentofte, Frederiksberg og København har grund til at smile. Deres boligskatter stiger nemlig langt mindre end værdien af deres boliger. Sådan forholder det sig langt fra i Udkantsdanmark.

Boligejere i Udkantsdanmark betaler stadig mere i skat, også selv om deres boliger ikke stiger i værdi, skriver Finans torsdag.

Samtidig kan de velstillede boligejere i Gentofte, København, Aarhus og på Frederiksberg glæde sig over, at deres boligskatter stiger langt mindre end værdien af deres boliger.

Det viser en ny analyse fra Realkreditrådet, som har undersøgt, hvordan den samlede boligbeskatning og boligpriserne har udviklet sig, siden skattestoppet trådte i kraft i 2002.

»Lige nu er Udkantsdanmark fanget i, at man her betaler relativt høje boligskatter i forhold til boligværdierne. Hvis man laver et nyt skattesystem, hvor den samlede skat følger boligpriserne, vil det være til gavn for dem i udkantsområderne og ramme dem i byområderne,« siger Bo Sandemann Rasmussen, økonomiprofessor på Aarhus Universitet.

Siden 2002 er boligpriserne faldet i Faxe, Lolland og Vordingborg Kommuner, mens boligskatterne i samme kommuner er steget henholdsvis 35, 38 og 51 pct. I 60 af landets kommuner er boligskatterne steget mere end priserne, viser analysen fra Realkreditrådet.

Anderledes ser det ud for boligejerne i Gentofte, København, Frederiksberg og Aarhus. Her er boligskatterne steget mindre end boligpriserne.

»Den nuværende skattemodel gavner dem, der i forvejen er mest begunstigede. Det vil sige boligejerne i og rundt omkring hovedstadsområdet,« siger Curt Liliegreen, sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere