TV2s nyhedsjournalister nedlægger arbejdet

Fyringer på TV2 Nyhederne betyder, at journalisterne er gået hjem. Strejken varer til midnat.

TV2's journalistiske medarbejdere har nedlagt arbejdet.

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse kommer efter, at TV2 Nyhederne tidligere onsdag satte navne på 13 medarbejdere, der skulle fyres.

- Det fik medarbejderne til at forlange en forhandling med ledelsen, hvilket de gjorde i en skrivelse, der også udtrykte mistillid til ledelsen. Fristen for et svar var onsdag klokken 18.00, og da der ikke kom svar, nedlagde medarbejderne arbejdet og de fortsætter til midnat, erfarer TV2/Fyn.

Det er den digitale omlægning af nyhederne, der koster de 13 arbejdet. Det blev meldt ud tidligere onsdag til omkring 650 TV2-medarbejdere.

Ifølge Mediawatch nedlægges funktionen som mediamanager, der typisk håndterer filer. Det samme gælder funktionen med at redigere korte nyhedsindslag.

Og tv-stationens nyhedsdirektør Michael Dyrby siger, at fyringerne sker i forbindelse med omlægningen af nyhederne på TV2, hvor man skal ramme forbrugerne, hvor de er. Han siger, at det ikke er en spareøvelse.

- Vi skal være stærkere på sociale medier og undersøgende journalistik, så vi skal have folk, der har kompetencerne inden for netop det. Så vi skal ud og ansætte nye medarbejdere med digitale kompetencer, siger han til Mediawatch.

Fyringerne er sket efter forhandlinger med tillidsfolkene, og de 13 fyringer er med andre ord ikke til forhandling, siger Michael Dyrby.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere