Trump er færdig: Og det er blandt andet godt for Novo Nordisk

Det er godt for erhvervslivet, at Joe Biden nu endelig har vundet præsidentvalget, lyder det blandt andet fra Dansk Industri.

USAs præsidentvalg 2020 har været noget af en sejtrækker for at sige det på moderne dansk.

Men lørdag aften kunne det meste af verden lykønske demokraternes Joe Biden med, at han nu bliver den 46. præsident i rækken. 

Det gjorde blandt andet Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, tidligere på aftenen. 

(Artiklen fortsætter under tweetet)

USA kan måske føles langt væk fra Lorryland, men valget af den næste præsident har faktisk en stor betydning for os. Ikke mindst for vores erhvervsliv. 

Derfor hilser Dansk Industri også Joe Biden velkommen i det ovale kontor. 

- Vi får en amerikansk præsident, som synes, at internationalt samarbejde, klimaudfordringen og den grønne omstilling er vigtig og også vil arbejde for et stærkere sundhedsvæsen, siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri til Ritzau. 

- Det er noget, som danske virksomheder kan levere til, siger han.

Og her er det blandt andet at Novo Nordisk, Danmarks største medicinalvirksomhed med hovedsæde i Bagsværd, kommer endnu mere i spil. 

Lars Sandahl Sørensen understreger, at Danmark og danske virksomheder har klaret sig godt under Trump og peger på, at USA sidste år var det største eksportmarked.

Eksporten lød på 158 milliarder med Novo Nordisk og Vestas blandt de store eksportører.

- De sidste fire år under Trump har Danmark klaret sig godt, og det har dansk erhvervsliv godt af.

OVERBLIK: Det kommer der til at ske nu i USA

- Når det er sagt, så har vi set en præsident, som har været enormt nationalt orienteret og ganske buldrende til tider, hvilket har skabt usikkerhed - blandt andet under handelskrigen mod Kina, siger Lars Sandahl Sørensen.

Hos Dansk Erhverv mener administrerende direktør Brian Mikkelsen også, at Bidens sejr er det bedste udfald for danske virksomheder.

- Det giver en lille fordel, at det bliver Biden, fordi vi er en lille nation, der lever af at handle med andre lande, siger Brian Mikkelsen til Ritzau. 

- Derfor er det vigtigt, at der er internationale handelsregimer, der fungerer, og at der ikke hele tiden er handelskrig. Og vi tror på, at Biden vil normalisere handelssiden, i forhold til hvad vi har set under Trump.

Den 20. januar 2021 bliver Joe Biden officielt indsat som USAs næste præsident.