Transseksuelle rasende på politiet

Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle, Trans-Danmark, er fortsat rasende efter, at Midt- og Vestsjællands Politi i en døgnrapport latterligggjorde en kønskifteopereret kvinde. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Latterliggørelsen fandt sted, efter at kvinden blev anholdt i Roskilde ved brug af peberspray. I døgnrapporten skrev politiet efterfølgende: "En ikke særlig feminin optræden, der måske hænger sammen med, at den 39-årige tidligere var en mand."
Trans-Danmark hilser det derfor velkomment, at Enhedslistens folketingsmedlem Per Clausen har rejst sagen i Folketinget. Her skal justitsminister Brian Mikkelsen (K) nu svare på, hvad han som vil minister vil gøre for, at en tilsvarende forhånelse ikke gentager sig.
Formand Karin Astrup fra Trans-Danmark forklarer til DAGBLADET Roskilde , at sagen fra Roskilde er medvirkende til, at transkønnede personer ikke tør stole på politiet og derfor vil være meget tilbageholdne med at anmelde eventuelle forbrydelser, som bliver begået mod dem.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere