Tivoli vokser og udvider med tre forlystelser

Tivoli river ned og bygger nyt. Samtidig får gæsterne 600 nye kvadratmeter at boltre sig på.

Tivoli skal være større - og derfor udvider man nu den gamle have med yderlig 600 kvadratmeter til publikum. Det oplyser Tivoli mandag.

Det er hjørnet ud mod Bernstorffsgade og Tietgensgade, der skal udvides. Og derfor må den gamle inspektørvilla ud mod Bernstorffsvej rives ned, og Det store Ur, som er Pariserhjul for børn, forsvinder også. Samlet skal der bruges 1200 kvadratmeter til Det muntre hjørne, der samtidig får tre nye forlystelser.

Tivoli oplyser, at inspirationen kommer fra danske astronom Tycho Brahe, og temaet kommer derfor til at kredse om stjerner, galakser og planeter.

Ny vild voksenforlystelse på vej

Men det er ikke kun børnene, der får mere plads at boltre sig på. Der kommer en ny, vild voksenforlystelse, der kun findes få steder i verden. Når Tivoli åbner til næste år 11. april, kan vovehalse sætte sig ind i kæmpeørne og opleve, at centrifugalkræfter slippes løs. I 11 meters højde oplever man verden på hovedet mere end i nogen anden forlystelse før set i Danmark.

Forlystelser af samme type findes i dag i blandt andet New York på Coney Island, i Nordkorea og i Portugal.

Men der kommer også nyt til de små og mellemstore. Den ene bliver et otte meter højt tårn, hvor børnene hæves op i luftfartøjer og dumpes ned med stort fart, rotation og sug i maven.

Børn skal lære Tycho Brahe at kende

Og den tredje forlystelse er en ny variation af Den lille Flyver, der er redesignet til en interaktiv flyvende karrusel.

- Tiden er kommet til et løft i vores portefølje med helt nye forlystelsesoplevelser, siger havens direktør Lars Liebst i en kommentar til udvidelsen og fortsætter:

- Vi er glade for at kunne tilbyde nye oplevelser til børnene, som forhåbentlig også lærer lidt af at stifte bekendtskab med det gamle København, Tycho Brahe og hans univers, siger han.

Prisen for Det muntre Hjørne er et tocifret millionbeløb i den høje ende, oplyser Tivoli.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere