Thorning holder krisemøde om betalingsring

Thorning har indkaldt Søvndal og flere topministre til krisemøde om betalingsringen tirsdag, erfarer TV2.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har sat betalingsringen på dagsordenen på et møde tirsdag forud for sit ugentlige pressemøde.
Ifølge TV2's politiske ekspert Henrik Qvortrup kan mødet ikke udlægges som andet end et krisemøde, efter forslaget om betalingsringe har måttet udskydes flere gange.
- Der er gået storpolitik i sagen, og det nederlag, som det ville være, hvis ringen ikke kommer, har man ikke råd til at udstyre SF med, vurderer Henrik Qvortrup.
Ifølge Henrik Qvortrup vil SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal, og flere topministre deltage i mødet.
Blandt dem er finansminister Bjarne Corydon (S) og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), som tilsyneladende forgæves at forsøgt at nå til enighed om et forslag om betalingsringen.
Ifølge Henrik Qvortrup vil statsministeren forsøge at skære igennem, så hun også kan tilgodese de socialdemokratiske ønsker.
Betalingsringen har været et af de mest betændte emner for regeringen, fordi regeringspartierne er internt uenige, og samtidig har der været højlydt kritik af projektet fra flere socialdemokratiske borgmestre.
Mens der er skepsis over for projektet langt ind i folketingsgrupperne hos Socialdemokraterne og De Radikale, så kæmper SF indædt for at få betalingsringen gennemført.
Ringen er nemlig en af de få mærkesager, som SF fik skrevet ind i regeringsgrundlaget efter hårde forhandlinger med Socialdemokraterne og De Radikale.
Samtidig har Villy Søvndal i valgkampen lovet billigere billetter til den offentlige trafik - og dermed investeret sin egen troværdighed i projektet.
SF vil have, at provenuet fra betalingsringen skal bruges til at sætte taksterne på busbilletter ned, for det har man lovet vælgerne.
Socialdemokraterne ønsker derimod, at pengene skal gå til at gøre den kollektive trafik bedre, men ikke nødvendigvis billigere, siger Henrik Qvortrup.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere