Thorning: Betalingsringen bliver gennemført

Betalingsringen bliver gennemført i S-R-SF-regeringens levetid, det fastslår Helle Thorning-Schmidt.

Foto: /ritzau/

Danskerne skal indstille sig på, at de fremover skal betale for at køre ind i København i myldretiden.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fastslår nemlig, at betalingsringen bliver gennemført, selvom der har været massiv kritik fra blandt andre de socialdemokratiske borgmestre i omegnskommunerne.
På spørgsmålet om betalingsringen kommer i denne regerings levetid, svarer statsministeren:
- Ja, det gør den. Helle Thorning-Schmidt understreger dog, at betalingsringen har sine mangler:
- Det bliver aldrig perfekt med en betalingsring, men det er dog en løsning. Og jeg synes, at andre må komme på banen med deres løsninger, siger Helle Thorning-Schmidt.
Det vakte stor opsigt, da statsministeren i et interview med Ritzau i sidste uge for første gang fastslog, at betalingsringen "ikke er perfekt".
Nogle kommentatorer og kritiske borgmestre tolkede det håbefuldt i retning af, at statsministeren begyndte at vakle og måske åbne for at udskyde eller helt opgive betalingsringen, men det er ikke tilfældet.
Betalingsringen skal ifølge Helle Thorning-Schmidt løse to problemer, nemlig trængslen på det københavnske veje og udfordringen med at forbedre den kollektive trafik.
- Det har vi forsøgt at løse med betalingsringen, og det kommer selvfølgelig i denne regerings levetid, siger Helle Thorning-Schmidt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik