Testtog vil sætte hastighedsrekord på ny bane

Banedanmark er nu klar til at begynde testkørslen på den nye Ringstedbane. Og der kommer fart på.

Der bliver sat Danmarksrekord for hurtige tog, når et tysk testtog de næste seks uger prøvekører højhastighedsbanen mellem København og Ringsted. Frem mod jul skal toget teste hele den 60 kilometer lange strækning, og i den forbindelse vil det nå en hastighed på 250 kilometer i timen. Det er aldrig før sket i Danmark.

-Det er en stor dag for projektet og Banedanmark at se toget komme susende på den nye bane. Vi har været i gang med at bygge denne helt nye bane i mange år og det er dejligt at vi begynder at kunne se et færdigt resultat" fortæller Steen Neuchs Vedel, direktør for anlæg i Banedanmark i en pressemeddelelse.

Toggale børn og vokse vil sikkert gerne se, hvoran det ser ud, når et tog hamrer forbi med 250 kilometer i timen - men Banedanmark kan ikke opgive faste tidspunkter - kun oplyser de, at testkørslerne foregår fra om formiddagen og frem til klokken 19 fra nu og frem til jul.

Det testtog, der skal køre på strækningen er elektrisk.  Det er af typen Siemens Taurus og er fra Hector Rail og Deutsche Bahn.

Og det burde være en unødvendig advarsel - men Banedanmark minder alligevel om, at det er både ulovligt og livsfarligt at krydse banen - som jo altså ikke længere er stille og uden trafik. Tværtimod kører der et - efter danske forhold - ekstremt hurtigt tog på skinnerne.

Men Banedanmark glæder sig til den dag, passagerer kan opleve den nye jernbane.

-Alle i Banedanmark glæder sig til, at vi kan byde pendlerne og passagerne velkommen på den nye bane" siger Steen Neuchs Vedel.

Sådan så det ud, da skinnerne blev lagt:

Kort nyt

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

Kronprinsesse Marys Bro

playUdskældt bro-betaling skal genforhandles på Christiansborg - stor glæde hos lokalpolitikere

Østbanen

Togbaner kræver millioner for at overleve - så slidte, at sæder pilles ud

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere