Telefonsalg skal skaffe elever praktikpladser

Professionelle mødebookere ansat på et privat callcenter skal det næste halve år hjælpe med at skaffe flere praktikpladser til elever på hovedstadens erhvervsskoler. Via telefonsalg vil op til 10.000 virksomheder frem til sommerferien blive kontaktet og opfordret til at booke et møde med en jobkonsulent, der så kan forklare praktikordningerne og hjælpe virksomheden med at tegne en praktikaftale. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- I første omgang tager vi fat i virksomheder, som tidligere er godkendt til at tage praktikanter, men som ikke har en i dag. Derefter tager vi fat i øvrige virksomheder, og man kan regne med hurtig praktikplads-godkendelse, siger Søren Ring, der er udviklingschef i Region Hovedstaden.
Region Hovedstaden har afsat to millioner kroner til kampagnen, som også omfatter nyt digitalt undervisningsmateriale til erhvervsskoleeleverne, der skal klæde dem på til første møde med en eventuel praktikplads. Det sker efter at regeringen tilbage i sommer afsatte 30 millioner ekstra til erhvervsskolernes opsøgende arbejde for at skaffe flere praktikpladser.
- Især elever på bygge og anlæg er hårdt ramt af manglende praktikpladser, men vi håber denne kampagne kan skaffe i alt 1000-1200 praktikpladser i alle sektorer, siger Søren Ring til Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik