Taxabranchen lider i både øst og vest

Taxabranchen lider i både København og Aarhus. Servicen skal forbedres, siger formand for Dansk Taxi Råd.

Foto: TV2/Lorry

Taxabranchen har det svært i Danmark. I hovedstadsområdet er antallet af ture faldet med næsten 23 procent fra 2000 til 2010.
Det viser tal fra Taxinævnet i Region Hovedstaden.
I Aarhus har taxavognmændene det endnu sværere. Her er antallet af ture faldet med hele 20 procent i løbet af bare fem år, skriver DR Østjylland.
John Lindbom, formand for Dansk Taxi Råd og direktør i Danmarks største taxabestillingscentral, Dantaxi, mener, at branchens krise handler om finanskrisen og folks indstilling til taxakørsel.
- Folk passer på pengene. Virksomheder skruer ned for blusset på grund af finanskrisen og private sparer også, siger han.
- Alle enige om, at det er dyrt at køre i taxa, men det er det bare ikke, hvis du kigger på vognmændenes udgifter, siger Lindbom.
Taxabranchen og politikerne har forsøgt at imødekomme de dårlige tider ved at nedbringe antallet af taxatilladelser i hele landet, forklarer formanden.
I øjeblikket er der 2154 taxatilladelser i Region Hovedstaden. Det tal var for få år siden oppe omkring 2400.
John Lindbom pointerer, at branchen må forbedre sin service, hvis den nedadgående spiral skal vendes.
- Der er mange i taxaerhvervet, der ikke har fattet, at det er et serviceerhverv. Vi skal nok kigge indad og spørge: Hvordan yder vi er ordentlig service? siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik