Tag adgangskurset hjemme ved skærmen

Det kan være svært at udleve drømmen om at videreuddanne sig som ingeniør, når hverdagen rummer børn, eller bopælen ligger langt væk fra uddannelsen i Lyngby.

Arkiv foto

Det forsøger DTU nu at gøre noget ved, skriver DAGBLADET Roskilde.

Universitetet opretter adgangskurser, som for en stor dels vedkommende kan tages hjemme foran computeren ved hjælp af e-læringsprogrammer.

- Med det her kursus har vi nu et tilbud til dem, der ikke har mulighed for at tage en uddannelse inden for normal arbejdstid, siger uddannelseshef for DTU Adgangskursus, Jesper Stensbo Knudsen.

Kurset kører i første omgang som forsøg. Ifølge Jesper Stensbo Knudsen er det første gang herhjemme, at en lang, videregående uddannelse åbner op for at uddanne sig via e-læring - eller e-learning, som det rettelig hedder.

30 pladser oprettes

Selv om kurset i princippet er åbent for alle, er det idéen bag forsøget, at kursisterne først og fremmest skal rekrutteres i Region Sjælland.

Initiativet til kurset kommer fra Region Sjælland som led i regionens uddannelsesprojekt, Inklusion af mænd og drenge gennem uddannelse i Region Sjælland (IMODUS).

- Nu opretter vi 30 pladser, og så må vi se, om de bliver fyldt op. Kommer der 60, må vi overveje, om vi først og fremmest vil gå efter at tildele pladserne med dem, der har bopæl i Region Sjælland. Men så langt er vi ikke nået endnu, siger Jesper Stensbo Knudsen til DAGBLADET Roskilde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik