Sygeplejerskerne optrapper konflikten

Sygeplejerskerne optrapper konflikten på Hvidovre Hospital fra mandag. Også Herlev Hospital kan blive ramt.

Sygeplejerskerne optrapper nu drastisk konflikten, oplyser Dansk Sygeplejeråd til Ritzau.
- Vi har revurderet nødberedskabet på Hvidovre Hospital i samarbejde med ledelsen, siger formand for Dansk Sygeplejeråd i hovedstaden Vibeke Westh.
Det betyder, at det fra mandag kun er det kirurgiske nødberedskab, der fungerer på hospitalet, og derfor kun patienter, der reelt er i fare for at dø eller blive invalideret, der bliver opereret. Dermed vil endnu flere patienter blive ramt af konflikten.
Sygeplejerskerne erkender, at det er en optrapning af konflikten, og de håber, at det vil føre til et acceptabelt overenskomstresultat, når parterne mødes mandag.
Årsagen til optrapningen er, at de patienter, som ikke er i akut i fare, er opereret på trods af strejken, fortæller Vibeke Westh.
- Vi har nok været for flinke indtil nu, siger hun.
Mandag morgen mødes repræsentanter fra Dansk Sygeplejeråd med ledelsen på Herlev Hospital for at forhandle om en eventuel optrapning af konflikten der.
Den lægelige direktør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, konstaterer, at dette er en optrapning af konflikten, som vil gå ud over patienterne.
- Vi er ikke glade for det, men vi vurderer, at det fagligt kan lade sig gøre, selvom det betyder, at nogle patienter kommer til at vente længere, siger han til DR Nyheder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere