Sygehuse sikrer praktikpladser til tusindvis af unge

De 11.000 unge der netop nu søger en praktikplads kan se frem til at få en hjælpende hånd fra de danske regioner. De kommende år skal der nemlig bygges sygehuse for over 50 milliarder kroner, og det kommer til at udløse mange praktikpladser, skriver Fagbladet 3F.

Alle regioner stiller nemlig krav om, at der skal være lærlinge på regionale byggerier af en vis størrelse. Regionernes regler vil udløse op mod 5.000 praktikpladser over de kommende 13 år. Det svarer til knap 400 ekstra praktikpladser om året.

- Det er rigtigt positivt, at så mange unge kan se frem til en praktikplads på sygehusbyggerierne. Regionernes regler om lærlinge burde give inspiration til andre offentlige byggerier, hvor der ikke er krav om lærlinge, siger Steen Boesen, uddannelseskonsulent i 3F.

I alt forventes det, at de mange sygehusbyggerier vil skabe 65.000 nye job i bygge- og rådgivningsbranchen over de næste 13 år. I Region Midtjylland forventer man, at reglerne kommer til at betyde at 100 lærlinge hver dag har en praktikplads på tre af regionens store sygehusbyggerier.

Især Region Midtjylland og Region Hovedstaden har store sygehusbyggerier de kommende år, og det er netop i de landsdele, at der desperat er brug for flere praktikpladser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik