Sygehuse sikrer praktikpladser til tusindvis af unge

De 11.000 unge der netop nu søger en praktikplads kan se frem til at få en hjælpende hånd fra de danske regioner. De kommende år skal der nemlig bygges sygehuse for over 50 milliarder kroner, og det kommer til at udløse mange praktikpladser, skriver Fagbladet 3F.

Alle regioner stiller nemlig krav om, at der skal være lærlinge på regionale byggerier af en vis størrelse. Regionernes regler vil udløse op mod 5.000 praktikpladser over de kommende 13 år. Det svarer til knap 400 ekstra praktikpladser om året.

- Det er rigtigt positivt, at så mange unge kan se frem til en praktikplads på sygehusbyggerierne. Regionernes regler om lærlinge burde give inspiration til andre offentlige byggerier, hvor der ikke er krav om lærlinge, siger Steen Boesen, uddannelseskonsulent i 3F.

I alt forventes det, at de mange sygehusbyggerier vil skabe 65.000 nye job i bygge- og rådgivningsbranchen over de næste 13 år. I Region Midtjylland forventer man, at reglerne kommer til at betyde at 100 lærlinge hver dag har en praktikplads på tre af regionens store sygehusbyggerier.

Især Region Midtjylland og Region Hovedstaden har store sygehusbyggerier de kommende år, og det er netop i de landsdele, at der desperat er brug for flere praktikpladser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere