Sygehuse har ikke styr på patient-medicin

Flere end hver fjerde patient forlader regionens sygehuse, uden at der er styr på deres medicin. Det viser en opgørelse fra Region Sjælland, der dækker perioden april til og med august i år, skriver DAGBLADET Køge.

Værst ser det ud for patienterne i psykiatrien. Her har det lægefaglige personale kun foretaget en såkaldt »medicinafstemning« - som det hedder i fagterminologien - i 45 procent af tilfældene, når patienterne udskrives.

Det er ikke godt nok, siger flere politikere.

- Det er decideret rædselsfuldt, at under 50 procent af patienterne i psykiatrien får foretaget en afstemning. Vi ved, at netop deres medicin kan blive meget farlig, hvis de forkerte ting blandes sammen, sagde Flemming Stenild (SF) ved regionsrådsmødet torsdag aften.

For regionens almindelige sygehuse ligger tallet noget bedre, nemlig på mellem 67 og 74 procent. Men det er stadig langt fra regionens eget mål på 90 procent.

Venstres Jens Stenbæk mener, at samtlige sygehuse i regionen skal opgraderes til såkaldte patientsikre sygehuse så hurtigt som muligt. Det er kun Næstved Sygehus i dag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere