Sundhedsstyrelsen: Brug mundbind, hvis du skal rejse i myldretiden

Brugere af offentlig transport anbefales nu at bruge mundbind, hvis de rejser i deb travleste perioder på døgnet

Skal du køre med den københavnske metro, S-toget eller en bus, og sker det i myldretiden, så anbefaler de danske myndigheder nu, at du bruger mundbind.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

- Hvis vi skal bevare kontrol med epidemien, er god afstand og rene hænder stadig vigtigt. I den kommende tid rykker vi mere sammen, fordi vi vender tilbage på arbejde og uddannelse, og den kolde tid nærmer sig. Det kan gøre det sværere at holde afstand i mange situationer, også selvom man gerne vil. Det gælder f.eks. i den kollektive trafik i myldretiden eller i tætpakkede busser, tog og færger. Derfor anbefaler vi nu, at man tager et mundbind med i tasken i de situationer, og tager det på, hvis det er svært at holde afstand, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Her kan du få mundbind

Kan forhindre smitte til andre

Han forklarer videre, at det primære formål med brugen af mundbind er, at hvis man er smittet uden at have symptomer, så forhindre det bæreren i at smitte andre. Men samtidig kan særligt sårbare personer også have gavn af mundbind, når de befinder sig i et transportmiddel sammen med mange andre rejsende.

- Grunden til, at vi melder de nye anbefalinger ud netop nu, er, at vi kan se at aktiviteten i den kollektive trafik er øget i takt med den gradvise genåbning, og at vi forventer en yderligere øgning i takt med at ferien slutter og genåbningen går ind i fase 4, siger Søren Brostrøm.

Skal bruges korrekt

Sundhedsstyrelsen understreger, at mundbind ikke kan erstatte de eksisterende anbefalinger, men skal betragtes som et supplement. Og det er meget vigtigt, at mundbindet bliver brugt korrekt for at forhindre smittespredning. Forkert brug kan nemlig øge risikoen for smitte. Det skyldes, at mundbind bremser viruspartikler, men de uønskede partikler lægger sig i mundbindet og kan blive ført videre med hænderne, hvis man rører meget ved mundbindet og undlader at vaske eller spritte hænder.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Brøndby har før høj coronasmitte.

playKrav om test på lokal skole skal bremse smitten i Brøndby

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

20200809-122425-L-1920x1279we

Smitte med særlig coronavariant fundet i Herlev - nu er boligområde sat under lup

hurtigtest lyntest kviktest næsepodning

Nu kan du springe et trin over: Ny app skal gøre det lettere at kvikteste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere