Stormflod i december kan give erstatning

Vandet steg så meget i december, at der var tale om stormflod. Det giver mulighed for at søge erstatning.

Så er der godt nyt til dem, der fik skadet enten hus eller virksomhed, da stormen flere steder fik vandet til at stige voldsomt i perioden 9. til 11. december.
      Stormrådet har netop vedtaget, at vandstanden steg så meget i det nordlige Sjælland og i områderne omkring Limfjorden, at der var tale om stormflod.
      - Selv om det endnu er for tidligt at sige noget om, er vores fornemmelse, at den her stormflod, særligt i Jylland, har kastet en del flere skader af sig end den i november, siger Torben Weiss Garne, der har ansvaret for rådets håndtering af stormflodssagerne.
      Beslutningen om stormflod betyder, at der kan søges økonomisk erstatning for skader på hus eller virksomhed, der er forårsaget af oversvømmelsen.
      Mere konkret er der tale om hele Limfjordskysten inklusiv alle øer og Sjællands nordkyst fra Kalundborg Havn til Københavns Nordhavn.
      Der er ingen garanti for, at man får bevilget den erstatning, man søger, fordi der i loven om stormflod og stormfald findes begrænsninger i form af selvrisiko og tabsbegrænsningspligt, oplyser Stormrådet.
      Men lever du op til erstatningskriterierne, sender Stormrådet en skadeskonsulent af sted for at lave en rapport over situationen.
      - Når vi har accepteret erstatningens omfang, sender man sine regninger ind til os, der så bliver dækket, siger Torben Weiss Garne.
      Selvrisikoen på en privat bygning er 5000 kroner og 10.000 kroner for en erhvervsbygning.
      Der er tale om stormflod, når vandstanden stiger så meget, at det statistisk set sker sjældnere end hvert 20. år på det pågældende sted. En såkaldt 20-årshændelse.
      I Thyborøn var en vandhøjde på 191 cm over normalen skyld i en 100-års hændelse de pågældende dage, og i Lemvig var der tale om en 90-års hændelse, da stormen piskede vandet 182 cm over dets normale bredder.
      Fristen for at søge om erstatning udløber 14 februar 2012.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere