Store beløb at tjene på vurdering

Mange virksomheder risikerer at skulle betale for meget i dækningsafgift, fordi ejendomsvurderingen er alt for høj. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hvis du er virksomhedsejer, bør du kigge meget grundigt på den ejendomsvurdering, som SKAT sendte ud her i februar. For ikke sjældent er erhvervsejendomme og især produktionsvirksomheders bygninger vurderet alt for højt i forhold til markedet. Det siger ejendomsmægler, Mikkel Søby, partner i Home Erhverv i Helsingør.

Han ser mange vurderinger, hvor virksomhederne kan spare tusindvis af kroner - helt op til flere hunderede tusinde kroner - på at få ændret vurderingen og dermed få nedsat ejendomsskatterne og den dækningsafgift, som de fleste nordsjællandske kommuner opkræver på erhvervsejendomme.

- Skat vurderer en ejendom ud fra de handler, der har været på lignende ejendomme. Men for det første er der lige nu ikke mange af denne type handler og for det andet, så er markedet i dag markant lavere end før krisen. Markedet er knækket nedad to gange, mens vurderingerne kun er knækket én gang, derfor kan der være god fornuft i at klage over ejendomsvurderingerne inden 1. juli, råder Mikkel Søby.

Da der endnu er lang tid til klagefristens udløb, har Skat endnu ikke nogen idé om, hvorvidt der vil komme flere klager over vurderingerne end tidligere år, oplyser Skats pressetjeneste til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere