Stewardesser gik i panik i Cimber-fly

Stewardesserne gik i total panik og evnede hverken at orientere passagererne, hjælpe dem eller evakuere dem efter en dramatisk motorbrand på et Cimber-indenrigsfly, skriver Politiken.

Det fortæller tre passagerer, som var med om bord på aftenflyvningen København-Aalborg med 47 passagerer, to stewardesser og to piloter 13. september.
»Vi hørte ingenting fra kabinepersonalet. Kabinepersonalet løb op og ned ad midtergangen og signalerede bare angst - mere panik, end der næsten var hos nogen andre«, fortæller ph.d. i arbejdsmiljø, herunder sikkerhed, Sussi Handberg til Politiken.
»Passagererne sad åndeløst tilbage og ventede angst. Nogle råbte og skreg. Nogle var i panik. Det kunne man høre på den måde, de råbte. Nogle råbte hjælp, andre råbte navne - jeg ved ikke, hvad det var for nogle navne. Andre råbte bare ud i luften. Der var ingen hjælp«, siger hun.
Hun sekunderes af Peter Fuglsang Christiansen, chef for Kriminalteknisk Afdeling i Rigspolitiet Nord, som har ansvaret for flyhavari-efterforskning i Nordjylland.
Han ser kun den ene stewardesse, som står i midtergangen og gentager »vi kan sagtens flyve på en motor«, uden at afhjælpe den stigende panik.
»Vi hører ikke mere fra stewardesserne resten af turen. De sikrer heller ikke kabinen før nødlandingen eller fortæller, hvordan vi skal forholde os, når vi lander, og når vi skal ud. Vi får ingen information om, at vi skal dukke os eller spænde sikkerhedsselen«, siger Peter Fuglsang Christiansen til Politiken.
Hanfortæller, at kaptajnen råber »ud, ud, ud« efter nødlandingen.
Alligevel går der op til fem minutter, før passagererne kommer ud, siger politichefen, som til Politiken kalder kabinepersonalets adfærd »kritisabel«.
Siden marts 2007 har Cimber haft cirka 35 offentligt kendte nød- og sikkerhedslandinger, viser en optælling, Politiken har lavet i aviser og elektroniske kilder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere