Stadig dyb krise i byggeriet

Dugfriske tal for ledigheden i byggeriet viser, at flere end hver tredje indenfor jord- og betonarbejdere, struktører, tagdækkere og brolæggere fortsat er uden arbejde, skriver Nyhedsbrevet 3F.

For murerne ser det ekstra skidt ud. 37 procent af landets murere er uden arbejde, og kun fem af 64 nyudlærte københavnske murersvende er i job.

- Vi frygter, at mange af de nyudlærte simpelthen dropper ud af branchen, endnu inden de overhovedet er kommet i gang. Og vi er desværre ikke i stand til ærligt at fortælle dem, at opsvinget ligger lige om hjørnet. Alt tyder på det modsatte, siger faglig sekretær og uddannelsesansvarlig i 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København, Jens Kirkegaard.

Byggeledigheden er i alt på 20 procent. Den er stort set uændret i forhold til februar - men tæt på en fordobling i forhold til samme periode sidste år.

Samlet set er 22.500 bygningsarbejdere uden arbejde. Mindst ramt er elektrikerne med en ledighed på 6,5 procent og blikkenslagerne på knap 15 procent.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere