Sparekniven svinges over RUC

Det kommer til at gå ud over både forskningen og undervisningen på Roskilde Universitet (RUC), hvis regeringen og Dansk Folkeparti gennemfører deres omfattende spareplaner. Det er rektor på RUC, Ib Poulsen, ikke i tvivl om.

-Vi er stadig ved at se nærmere på, hvilke konsekvenser det får konkret, men der er ingen tvivl om, at vi rammer skrænten for alvor i 2013. Og den bliver stejlere og dybere end forventet, siger han til DAGBLADET Roskilde.
Han forventer, at RUC allerede til næste år skal høvle tre millioner kroner af budgettet som følge af et øget effektiviseringskrav, og det beløb vil vokse markant i 2012 og 2013.
- Hvis man samtidig vil holde fast i, at vi kun får penge til forskning svarende til en procent af bruttonationalproduktet, vil det løbe yderligere op, så der i 2012 skal findes 10 millioner og i 2013 omkring det dobbelte, skønner Ib Poulsen, der understreger, at ud af et samlet budget på 700 millioner, er det noget, der kan mærkes.
RUC-rektoren er ifølge DAGBLADET Roskilde rystet over regeringens prioritering.
- Jeg vil sige, at det virker helt paradoksalt på mig, at regeringen først melder ud, at uddannelse er vigtigste, og i samme øjeblik pålægger den uddannelse og forskning uforholdsmæssigt store besparelser. Det er helt urimeligt, siger Ib Poulsen.
Regeringens samlede spareplan skal give 24 milliarder kroner til statskassen, og de 3,8 milliarder skal altså komme ved besparelser på forskning og uddannelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

Usædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere