Sorte håndværkere i nummer-kamp

Når du fremover ser en varebil på gule plader holde på en villavej, så skal der være et synligt logo og cvr-nummer på den.

Ellers kan det udløse bøde og være tegn på måneskinsarbejde. Kravet om cvr-nummeret er en del af en større pakke, der skal komme mere af det sorte arbejde til livs, men lige netop nummer-angivelsen falder ikke i god jord alle steder, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

- Vi synes, at man skal gå langt for at bekæmpe sort arbejde, men man skal ikke ud på overdrevet. Man beder heller ikke folk om at gå rundt med deres cpr-nummer om halsen, siger Frank Korsholm, som er afdelingschef i Håndværksrådet.

Han er positiv over for de andre elementer i pakken, hvor kunderne skal lave elektroniske betalinger i stedet for kontanter, og firmaerne ved større byggeprojekter skal skilte synligt med navn og logo. Samtidig har SKAT fået mulighed for at gå ind på privat område og kontrollere. Filmen knækker til gengæld ved cvr-nummeret på varebilerne, der i sig selv ikke er en stor udgift, men alligevel løber op, når et firma har mange biler kørende, mener Frank Korsholm. Til gengæld burde SKAT bruge kræfterne på de ting, der virker.

- Vi har kritiseret det, da det er på grænsen til dyneløft. SKAT kan sagtens få cvr-nummeret på andre måder. Hvis borgeren ser noget mistænkeligt på villavejen, så kan han gå ind og ringe til en hotline hos SKAT, og det vil han kunne gøre alligevel, siger Frank Korsholm.

Kritikken preller dog af på Pelle Dahl Nielsen, chefkonsulent i Skatteministeriet. Han kalder det småpenge for virksomhederne til gengæld for større gennemsigtighed og kontrol med sort arbejde.

- Det bliver lettere at gennemføre kontrol, så vi har store forventninger til det, siger Pelle Dahl Nielsen om pakken.

Skat vil samtidig følge op på cvr-numrene, og hvis man ikke følger reglerne, kan det give bøder på op til 5000 kroner, forklarer han. Kravet om digital betaling ved arbejde over 10.000 kroner har fungeret et år, og det lader foreløbig til at virke efter hensigten.

- Her kan vi allerede se resultater i forhold til kontanthandler. For eksempel i skrotbranchen har vi fundet en del penge, siger Pelle Dahl Nielsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

arbejdsulykke ny ellebjerg

Mand mister livet i arbejdsulykke ved metrobyggeplads

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere