Solgte 30.000 flasker fupvin som luksusvin

Fem nordsjællandske vinhandlere er politianmeldt af Fødevarekontrollen for at have solgt ca. 30.000 flasker forfalsket Brunello-vin.

Både italiensk politi, fødevarestyrelsen og det danske bagmandspoliti har været inde i sagen, der har været to år undervejs.
      I de dyre flasker Brunello di Montelcino årgang 2001, der er solgt til over 100 kroner flasken, er hældt billig bordvin, som Fødevaremyndighederne vurderer til at være blot 10-15 kroner værd. Den forfalskede vin er solgt både på restauranter, hos vinhandlere, SuperBest og Kvickly.
      Fødevarekontrollens Rejsehold har politianmeldt vinhandlerne for varemærkeforfalskning og med ønske om store bøder.
      - Jeg synes bestemt, at det er en alvorlig svindelsag. Selv om ingen er blevet syge af vinen, så skal folk kunne stole på det, der står på varen. Og her var forfalskningen af etiketterne nærmest på grænsen af det dilettantiske, siger Søren Kristensen fra Fødevarekontrollens Rejsehold til B.T.
      Både etiketten, banderollen og proppen på flaskerne er forfalsket fremgår det af politianmeldelsen, som B.T. nu kan løfte sløret for.
      Fem vinhandlere i Nordsjælland og København er blevet ransaget, fortæller Nordsjællands Politi til B.T.
      - Vi har været med på ransagningerne hos vinhandlerne i vores område. Sagen har været længe undervejs, fordi også italiensk politi har været inde over, men nu har vi fået overdraget politianmeldelserne og skal have afhørt vinhandlerne og sørget for at de bliver sigtet for det rigtige. Samtidig er der en fast sanktion med bøde og konfiskation af fortjenesten, siger politikommissær Lau Lauritzen til B.T.
      Sagen er kun den anden sag i Danmark, hvor der er solgt forfalsket vin i større mængder. I 2009 kunne B.T. afsløre, at 120.000 flasker Amerone-vin, der var fortyndet med billig fransk bordvin, var blevet solgt i SuperBest. 120.000 flasker fupvin solgt i SuperBest
      Det var den officielle importør af Brunello-vinene i Danmark, der opdagede den nye sag om forfalskede vine. Siden fandt han de falske flasker sat til salg flere steder. Det fortæller Kenneth Raahauge fra shippingfirmaet P. Raahauge Jensen, der også importerer vin.
      - Jeg har selv været til afhøring hos bedrageriafdelingen hos italiensk politi om sagen, fordi jeg var den officielle importør. De anslog, at der var solgt cirka 30.000 falske flasker Brunello i Danmark alene i den her sag. Sagen handlede blandt om falske banderoler og at der var hældt en helt anden vin i flaskerne. I sagen er en mand anholdt og dømt i Italien, siger Kenneth Raahauge til B.T.
      Fødevarekontrollens Rejsehold kom siden ind i sagen og her to år efter er sagen færdigefterforsket og politianmeldt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik