Snevejret giver færre parkeringsbøder

Der udstedes færre parkeringsvagter i snevejr. Parkeringsvagterne må nemlig ikke skrabe bilens forrude ren for at se efter p-skive eller -billet.

Der er sjældent noget at glæde sig over, når man som bilist har glemt at putte penge i parkeringsautomaten. Hammeren rammer som oftest hårdt i form af en bøde i forruden. Men ikke i snevejr.

Parkeringsvagterne må nemlig ikke fjerne sneen fra forruden for at tjekke, om der ligger en parkeringsbillet på instrumentbrættet, sidder en licens klistret på indersiden, eller om p-skiven er korrekt indstillet. Det skriver ErhvervsBladet.dk.

- Retningslinjerne er sådan, at parkeringsvagterne slet ikke må røre køretøjet, og det betyder, at de ikke må fjerne sne fra forruden. Faktisk er det sådan, at vi også oplærer vagterne i, hvordan de skubber en afgift ind under viskeren uden at røre ved bilen, fortæller Pernille Søndergaard, områdechef for Center for Parkering i Københavns Kommune.

Samme melding kommer fra den jyske hovedstad:

- Vi er på gaden i al slags vejr. Men vi vil helst ikke røre ved fremmede menneskers biler. For hvis der er sket noget, vil det være p-vagten, der har ødelagt bilen. Så vi begynder ikke at ise folks biler af, siger Niels Richard Madsen, leder af Parkeringskontrollen i Århus Kommune.

I Århus faldt antallet af parkeringsafgifter drastisk med mere end 50 procent fra 3500 afgifter i januar 2009 til kun 1700 afgifter i januar i år.

De københavnske parkeringssyndere slap ikke helt så billigt, men stadig faldt antallet af bøder i den snefyldte januar måned 2010 med knap 24 procent i Københavns Kommune i forhold til året før fra 25.079 parkeringsafgifter i januar 2009 til 19.148 i år.

/ritzau/

2010-02-10T00:56:22+0100

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere