Snart kan man tage cyklen med i bussen

Næste gang, du punkterer, kan du blive fri for at efterlade cyklen et ubelejligt sted. Eller hvis det øser ned, behøver du ikke blive helt gennemblødt, fordi du er på cykel.

Fra den 1. juni kan du nemlig tage din cykel med i alle S-busser i Københavns-området uden for myldretiden, skriver metroXpress.
Der bliver plads til to cykler i hver bus, som kan stå på barnevognspladserne lige inden for midterdøren til højre. Her spænder du den fast med de seler, der i forvejen findes til kørestole.
»Man kan jo tage sin cykel med i metroen og i S-toget, så derfor synes vi, det er oplagt også at lave plads til cykler i busserne. Vores analyser viser, at der ofte er fysisk plads til det uden for myldretiden, så det skulle ikke blive til gene for de andre passagerer,« oplyser bestyrelsesmedlem i Movia Peter Thiele, som også er politisk ordfører for SF i København.
»Vi begynder med S-linjerne, som folk ofte bruger til lidt længere ture, og som også kan bruges, hvis man for eksempel vil have sin cykel med ud i det grønne og cykle i skoven eller lignende, men til efteråret vil vi evaluere på erfaringerne og muligvis indføre, at man kan have sin cykel med i alle busser i hovedstadsområdet udenfor myldretiden,« forklarer Peter Thiele yderligere.
I Cyklistforbundet er landsformand Claus Steffen Hansen begejstret for det nye tiltag:
»Det er herligt. Det er smart at kunne tage sin cykel med i bussen, hvis det regner, eller hvis man ikke har lyst til at cykle hele vejen. Når det kan lykkes at indføre cykler i busserne i hovedstadsområdet, hvor der er så meget trafik, så vil det kunne lade sig gøre rigtig mange steder i landet. Vi håber, at andre vil lade sig inspirere af det,« siger han til metroXpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere