Smitten går amok: Disse 31 kommuner har fået første kraftige advarsel

31 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde har i øjeblikket så høje coronasmitte, at Sundheds- og Ældreministeriet anbefaler lokale tiltag.

Længere nede i denne artikel kan du se en liste over kommunerne i Lorrys sendeområde med et incidenstal over 400.

31 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde har mandag så meget coronasmitte, at Sundheds- og Ældreministeriet anbefaler dem at følge en række lokale tiltag, der kan bringe smitten ned.

Det fremgår af mandagens coronatal fra Statens Serum Institut (SSI).

De 31 kommuner har alle mere end 400 smittetilfælde per 100.000 indbyggere, som udgør den nye grænse for, hvornår der skal indføres lokale tiltag. Før var grænsen 500.

På den kedelige førsteplads finder man Hvidovre med et incidenstal på 870,8. Herefter følger Herlev med 870,7 og Brøndby med 745,4.

Allerød, Køge og Stevns Kommune er de eneste tre kommuner i Lorrys sendeområde, som ikke har et incidenstal, der har krydset grænsen på 400.

Ingen kommuner bliver automatisk nedlukket nu

Ved mere end 400 smitttetilfælde per 100.000 indbyggere anbefaler man blandt andet at inddele børn i dagtilbud i mindre, faste grupper, mens grundskoler opfordres til at undlade undervisning på tværs af klasser.

Incidenstallet gør det muligt at sammenligne smitten i kommuner af forskellig størrelse ved at omregne smitten til et fast indbyggertal.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen).

Anbefalede tiltag ved overskridelse af smittegrænse

Tidligere blev der fra regeringens side indført en automatisk nedlukningsmodel, som dog ikke blev forlænget efter 1. september i år.

Siden har der pågået intensiv overvågning af smitten på kommune- og sogneniveau, hvor man i stedet har arbejdet med anbefalinger til tiltag, der ville kunne blive taget i brug, skulle smitten stige.

Covid-19 igen en samfundskritisk sygdom

I sidste uge vurderede Epidemikommissione, at det er nødvendigt at sænke grænser for, hvornår der kan indføres tiltag.

Sænkningen sker, efter at et bredt flertal i Folketinget har bakket op om, at covid-19 igen skal betegnes som en samfundskritisk sygdom.

Det betyder blandt andet, at regeringen kan indføre restriktioner med hjemmel i epidemiloven.

Det betyder blandt andet, at man siden fredag igen har skulle vise coronapas, hvis man vil på bar, restaurant eller museum. Coronapasset er tilgængeligt, hvis man er vaccineret, nyligt smittet eller testet negativ.

Disse 31 kommuner har høj incidenstal