Slavesag: Anklaget fik rumæners løn ind på sin konto

En tiltalt i slavesagen fra Helsingør udnyttede sin rumænske kærestes konto til at spille online-poker.

Lønnen til en rumænsk rengøringsassistent røg direkte ind på kontoen hos en mand, der er anklaget for at udnytte hende og otte andre til tvangsarbejde.

I Retten i Helsingør forklarer den 36-årige mand mandag, at han blev kæreste med kvinden, der ligesom de øvrige rumænere boede på hans adresse.

At lønnen havnede på den tiltaltes konto, skyldes, at kvinden ikke kunne oprette en dansk konto uden et sygesikringsbevis, lyder det. Både arbejdsgiveren og kvinden var indforstået med arrangementet, hævder han.

Efter eget udsagn hævede den tiltalte lønnen straks efter indbetaling og gav den videre til sin kæreste.

Efterfølgende fik parret fællesøkonomi, og det lykkedes også for rumæneren at få oprettet en dansk bankkonto, som den tiltalte fik fuldmagt over.

Kontoen brugte den tiltalte efter eget ord til at købe mad, cigaretter og benzin for.

Men der blev også foretaget 26 indbetalinger til spillesiden Pokerstars fra kontoen. Her gamblede de ifølge den 36-årige i fællesskab. Spillekontoen var oprettet i den 36-årige søns navn.

Sammen med sin far og sin søster er den 36-årige tiltalt for menneskehandel ved at have udnyttet ni rumænere til tvangsarbejde. Det skal være sket gennem flere år, men de tre nægter sig skyldige.

De tre boede sammen med mange andre familiemedlemmer på en adresse i Helsingør. I garagen fik de rumænske rengøringsarbejdere husly.

Lønnen var månedligt på 2500-5000 kroner, lyder påstanden fra anklagemyndigheden. Og i nogle tilfælde skal rumænerne have arbejdet i op til 20 timer i døgnet.

Det er første gang, at en domstol skal tage stilling, om udnyttelse af arbejdere under slavelignende forhold falder ind under straffelovens paragraf om menneskehandel. Den paragraf har været hidtil været brugt omkring udnyttelse af prostituerede.

Dommen ventes at blive afsagt i marts.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere