Skraldespande tiltrækker miljøsvin

Selv om parkeringspladsen på toppen af Geels Bakke på Kongevejen i Holte flyder med affald, afviser Skov- og Naturstyrelsen at sætte skraldespande op. Det tiltrækker nemlig miljø-svin, viser erfaringen.

Efter søndagens landsdækkende affaldindsamlings-kampagne ønsker Danmarks Naturfredningsforening, at der bliver sat skraldespande op på parkeringspladsen ved skoven på toppen af Geels Bakke på Kongevejen i Holte.
- Parkeringspladsen var simpelthen så svinet til. Der er en tendens til, at folk parkerer deres bil og spiser deres madpakke, og så smider de bare deres affald, siger naturfredningsforeningen Rudersdal-formand, Bill Arthy.

Men skraldespande løser ikke problemet, mener skovfoged i Geels Skov, Hans Kolleng Andersen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Affaldsspandene ansporer til, at folk smider deres affald der. Vi har tidligere haft problemer med, at folk kører herop og læsser affald af, når containerpladserne er lukket. Derfor valgte vi at fjerne skraldespandene for syv år siden. Siden er mængden af affald faldet markant, siger Hans Kolleng Andersen fra Skov- og Naturstyrelsen, som blandt andet kan berette om grønthandlere fra København, som læssede hele trailerlæs med gamle grøntsager af på parkeringspladsen.

I de nordsjællandske kommuner blev der søndag indsamlet i alt 8,2 tons affald. På landsplan blev der indsamlet 97 tons affald og 132.494 dåser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere