Skoleledere skal kunne bortvise elever

Undervisningsministeren vil ændre loven, så kommunalbestyrelser ikke længere skal kunne tilsidesætte skoleleders beslutning om at bortvise elever.

Når en skoleleder beslutter at bortvise en elev og flytte ham eller hende til en anden skole, skal kommunalbestyrelsen ikke længere kunne underkende beslutningen.
Det vil fremgå af et udkast til en lovændring, som undervisningsminister Bertel Haarder (V) vil fremlægge på et møde i forligskredsen omkring folkeskolen den 3. juni.
Ifølge bladet Folkeskolens hjemmeside er Haarders initiativ en direkte udløber af en sag fra dette skoleår, som udspillede sig på Hellebæk Skole i Helsingør Kommune.
Her besluttede skolelederen at bortvise en 11-årig dreng, fordi han på hjemmesiden arto.dk havde kaldt en navngiven lærer for pædofil.
Men efter at en kreds af forældre havde protesteret, blev afgørelsen underkendt af byrådet. Det besluttede i stedet, at eleven skulle skifte til en anden klasse på samme skole.
Undervisningsministeren bekræfter over for folkeskolen.dk, at forældrene ikke længere skal kunne anke en skoleleders afgørelse, som det skete i sagen fra Hellebæk Skole.
- Der er ikke noget værre for en leder end at træffe en så vanskelig beslutning og derefter blive underkendt. Det må ikke ske, påpeger Bertel Haarder.
Hans udspil modtages med blandede følelser af Skole og Samfund, der repræsenterer forældrene i landets skolebestyrelser.
- Som udgangspunkt er jeg ikke glad for, at forældrene mister en ankemulighed, siger organisationens formand, Thomas Damkjær Petersen, til berlingske.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere