Skattepakke vil få elforbruget til at falde

Der vil blive skruet ned energiforbruget i de sjællandske hjem de kommende år. Det er en naturlig følge af den skattepakke regeringen og Dansk Folkeparti vedtog i går aftes, mener strategichefen ved det sjællandske energiselskab SEAS-NVE, Jesper Lange, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Forbrugerne kan godt regne med, at prisen på el kommer til at stige et par procent svarende til et par hundrede kroner om året som følge af den nye skattepakke. Det er ikke noget der gør voldsomt ondt i et almindelig privatforbrug, men det skal nok få forbruget til at falde, siger Jesper Lange.
Gennem de seneste 10 år har forbruget af lys og varme været støt stigende med en kurve på vej ind i himlen. Men den megen fokus på energi og miljø samt støt stigende afgifter har nu fået kurven til at knække. Og den udvikling vil den nye skattepakke altså bakke op om.
Her bliver elafgiften forhøjet, og samtidig vil nye miljømæssige tiltag og krav til vedvarende energi være med til at forhøje selve markedsprisen på el.
- Mange bække små gør en stor år, og det her er endnu en dråbe til den udvikling, vi har set. Så selvom om skattepakken samlet set er en med til at give folk flere penge mellem hænderne, kommer det altså til at koste ekstra på elregningen - men med en forventet effekt af, at forbruget altså vil falde, fastslår Jesper Lange.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik