Skæbnetime for blok 5-advokat

På et byrådsmøde i aften vil S i Fredensborg Kommune have kommunens advokat fyret for grove forsømmelser i sagen om den udskældte blok 5. Advokaten er tidligere dømt til erstatning for at forsinke to ejendomshandler ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Socialdemokraterne i Fredensborg Kommune vil på et byrådsmøde i aften kræve kommunens advokat i sagen om blok 5 fyret, fordi partiet fuldstændigt har mistet tilliden til, at advokatens vurderinger i sagen er i tråd med kommunens interesse. Samtidig vil det være et signal til advokatfirmaet Horten om, at firmaets advokater skal tage de kommunale sager alvorligt.
- Bjarne Becher Jensen har to gange bevist, at han ikke prioriterer denne sag særlig højt. Første gang var, da retten i Helsingør bad os tage stilling til, om vi ville anerkende et ansvar. Det nåede vi kun inden for tidsfristen, fordi vi kunne læse om retsmødet i Frederiksborg Amts Avis. Den anden gang er den skandaløse behandling, som naboernes brev fra november fik, siger Hans Nissen (S).
For ham flød dråben over, da politikerne i marts fik kendskab til, at advokat Bjarne Becher Jensen ikke havde videresendt en fire måneder gammel invitation fra naboerne. I brevet fra november sidste år skrev naboerne for første gang, at de ville overveje et markant erstatningsforslag, men det fandt advokaten ikke relevant at sende til politikerne.
- Allerede dengang kunne vi have haft gang i en dialog, hvor vi ikke bare slog hinanden i hovedet forud for en retssag. Naboerne må have rystet på hovedet over at sende os et brev og ikke få noget svar, siger Hans Nissen.
Det er ikke første gang, at advokat Bjarne Becher Jensen har smølet i en sag. I 2001 blev han i Østre Landsret og Højesteret dømt til at betale en erstatning på knap 800.000 kroner i en sag, hvor han forsinkede to ejendomshandler. Bjarne Becher Jensen fra Horten har ikke ønsket at kommentere sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere