Sjællandske kommuner kræver at staten kystsikrer

En række af de kommuner, der oplevde store oversvømmelser i forbindelse med stormen Bodil, går nu sammen for at få staten til at sikre kysterne.

Foto: TV2/ Lorry

Gribskov, Halsnæs, Frederikssund, Roskilde, Lejre kommuner går sammen om et nyt krav til regeringen og Klima-og Energiminister Rasmus Helweg Petersen (R): Sjællands kyster skal sikres imod en ny stormflod som den, der ramte, efter stormen Bodil. Borgmestrene påpeger, at staten allerede har besluttet, at kystsikring er et nationalt anliggende andre steder i landet. Roskildes borgmester Joy Mogensen (Socialdem) er udpeget til at stå for borgmestrenes kontakt til ministeren. Hun siger i dag til TV2/Lorry.

"Vi er gået sammen for at undersøge de tekniske løsinger, der kan sikre områderne mod oversvømmelse. I den forbindelse har vi brug for, at Folketinget hjælper til med finansieringen. Ligesom man har gjort ovre på vestkysten."

Borgmestrene vil få sat en møde i stand med Klima-og Energiminister Ramus Helweg Petersen (R). Også Helsingør og Egedal kommuner er inviteret til at deltage i samarbejdet. Se mere i TV2/Lorry 19:30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik