Se listen: Så få læger har åbent for tilgang i din kommune

Manglen på praktiserende læger i Region Hovedstaden er ikke et nyt fænomen. Men der er nye iniativer på vej, lyder det fra udvalgsformand.

I både Brøndby, Herlev, Hvidovre, Glostrup og Vallensbæk er der ingen læge at få, hvis man er tilflytter eller blot ønsker at skifte læge.

Sådan ser billedet ud i dag, fredag, når man på sundhedsportalen sundhed.dk ser, hvor mange praktiserende læger der har åbent for tilgang af nye patienter. 

Fænomenet er dog langtfra nyt i Region Hovedstaden, hvor TV 2 Lorry senest kunne fortælle om 25-årige Micky, der ikke kunne få en læge i Rødovre, og derfor måtte have læge i Vanløse.

I dag har Praktiserende Lægers Organisation Hovedstaden endnu engang pointeret, at der er alt for få praktiserende læger i hovedstadsområdet, hvor der lige nu kun er to læger i København, som har åbent for tilgang, mens der på Frederiksberg blot er én læge, som tager imod nye patienter.

Hos Region Hovedstaden anerkender man problematikken. Samtidig loves det, at en række nye tiltag skal gøre det lettere at blive praktiserende læge. 

Samtidig er regionens ønske, at langt flere vil uddanne sig med speciale i almen medicin, som der er så meget behov for nu.

- Vi har en række initiativer i vores 'pipeline' lige nu. Vi vil selvfølgelig gerne have flere lægepraksisser, og derfor har vi flere initiativer, der skal virke fremadrettet. Blandt andet er der en idé på tegnebrættet om licensklinikker, hvor man lejer sig ind - eventuelt for en periode, siger Qasam Nazir Ahmad, der er formand for Udvalg for Forebyggelse og Sammenhæng i Region Hovedstaden, til TV 2 Lorry. 

Herunder kan du se, hvor mange praktiserende læger, der har åbent for tilgang i din kommune:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Arkivfoto: Drikkevand

Område for forurening er fundet - men borgere skal fortsat koge vandet før brug

drikkevand

playIntet gennembrud: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

aggesen

Frederiksberg: 45.000 flasker vand indkøbt til kommunale institutioner

Frederiksberg Forsyning

Frederiksberg Forsyning: Sådan arbejder vi for at finde kilden til forurening

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere