Se alle ansøgertallene: Små universiteters popularitet vokser

Landets mindste universitet er det mest populære, og de små universiteter får generelt flere ansøgninger end sidste år. Til gengæld har mange andre videregående uddannelser færre ansøgere end sidste år.

Arkivfoto Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix

På de små universiteter er de glade, efter de har set årenes ansøgertal.

Der var ansøgningsfrist i går, og på IT-Universitetet (ITU), Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Roskilde Universitet (RUC) er de begejstrede. De har nemlig alle sammen fået flere ansøgninger til deres bacheloruddannelser end sidste år.

Især på ITU har de noget at glæde sig over. Deres ansøgertal er næsten fordoblet på syv år - fra 399 i 2011 til 785 i år. 

Og selvom det lyder af få i forhold til for eksempel Københavns Universitets mere end 10.000 ansøgere, så er det faktisk over dobbelt så mange, som det lille universitet har plads til.

Læs også IT-studerende tilbydes job længe før uddannelsen er klaret

En af forklaringerne på succesen er, at der er blevet gjort en særlig indsats for at rekruttere flere kvinder til det mandsdominerede universitet. 

ITU arrangerede i foråret blandt andet it-camps og coding classes - altså undervisning i at kode - for kvindelige gymnasieelever.

Og det har altså formentlig været medvirkende til, at andelen af kvindelige ansøgere er steget fra 22 % de sidste tre år til 28 % i år. 

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik