Se alle ansøgertallene: Små universiteters popularitet vokser

Landets mindste universitet er det mest populære, og de små universiteter får generelt flere ansøgninger end sidste år. Til gengæld har mange andre videregående uddannelser færre ansøgere end sidste år.

På de små universiteter er de glade, efter de har set årenes ansøgertal.

Der var ansøgningsfrist i går, og på IT-Universitetet (ITU), Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Roskilde Universitet (RUC) er de begejstrede. De har nemlig alle sammen fået flere ansøgninger til deres bacheloruddannelser end sidste år.

Især på ITU har de noget at glæde sig over. Deres ansøgertal er næsten fordoblet på syv år - fra 399 i 2011 til 785 i år. 

Og selvom det lyder af få i forhold til for eksempel Københavns Universitets mere end 10.000 ansøgere, så er det faktisk over dobbelt så mange, som det lille universitet har plads til.

En af forklaringerne på succesen er, at der er blevet gjort en særlig indsats for at rekruttere flere kvinder til det mandsdominerede universitet. 

ITU arrangerede i foråret blandt andet it-camps og coding classes - altså undervisning i at kode - for kvindelige gymnasieelever.

Og det har altså formentlig været medvirkende til, at andelen af kvindelige ansøgere er steget fra 22 % de sidste tre år til 28 % i år. 

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

def_thumb,50_percent

playCorona-undervisning endt i succes: Nu opretter gymnasium online-klasse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere