SAS-boss: Kastrup er vores vigtigste lufthavn

Næstformand i SAS vil have flere direkte fly fra Arlanda. Koncernchefen satser på København som base

Næstformand i SAS, Jacob Wallenberg, ser gerne flere direkte SAS-fly fra Arlanda Lufthavn, men det afvises af koncernchefen i SAS, Ricard Gustafson, der i dagbladet Sydsvenskan slår fast, at Kastrup Lufthavn fortsat skal være den vigtigste base for SAS. - Vi har vores største base i København, og det ser jeg ikke ville blive ændret, siger Ricard Gustafson til Sydsvenskan.

I SAS-bestyrelsen repræsenterer Jacob Wallenberg Knut og Alice Wallenbergs stiftelse, der er den fjerdestørste aktionær i SAS efter de tre stater Norge, Sverige og Danmark.

Wallenberg arbejder samtidig i samarbejdsorganisationen Connect Sweden, der gerne ser Arlanda skal blive Skandinaviens største lufthavn.

- Det er vigtigt for skandinavisk erhvervsliv at have et regional baseret luftfartsselskab, siger Jacob Wallenberg til Sydsvenskan.

SAS-topchefen er dog lydhør overfor ønsket om flere direkte fly - men det skal ikke kun være fra Stockholm. Ruterne fra Arlanda kommer ikke til at blive udviklet i et hurtigere tempo end ruterne fra Kastrup.

- Fra København har vi hele Danmark, hele det sydlige Sverige og det nordlige Tyskland, og det ligger geografisk vældig godt, når man skal drive en stor international operation, siger Richard Gustafson til avisen.

Jacob Wallenberg, der repræsenterer en af Sveriges rigeste familier, sidder i det skandinaviske luftfartsselskabs bestyrelse sammen med den danske erhvervsmand, Fritz Schur, der er formand for SAS-bestyrelsen. Wallenberg har været næstformand i SAS-bestyrelsen siden 2001.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere