Livreddere forlænges på udvalgte strande under hedebølgen

Politikere i nordsjællandske kommuner udvider åbningstiderne for livreddere på flere strande.

Det ustabile vejr i juli måned har holdt en del gæster væk fra de nordsjællandske strande.

Men den igangværende hedebølge giver nu livredderne på strandene i Hornbæk, Grønnehave og Espergærde i Helsingør Kommune ekstra at se til.

Hovedsæsonen for livreddere på nordsjællandske strande løber normalt indtil den 9. august, men nu har politikere sørget for, at de kan fortsætte lidt endnu.

Udover Helsingør har også andre nordsjællandske kommuner som Gribskov og Halsnæs valgt at bevillige ekstra midler til, at Livredningstjenesten kan udvide deres vagttider på flere strande.

Svært at skaffe livreddere

- Når vi har et vejr, som vi har nu, vil vi gerne give folk mulighed for at tage et sted hen, hvor de kan finde livreddere, siger John Mogensen, chef for Nordkystens Livreddere.

Selvom John Mogensen er fortrøstningsfuld ved, at de kan skaffe bemanding nok til at dække vagterne, er det ikke nogen nem opgave.

- Det har skabt nogle udfordringer. Det har taget mig 2,5 timer af skaffe livreddere. Mange af vores livreddere er studerende eller har fuldtidsjob ved siden af.

Det er blandt andet Hornbæk strand, som kan beholde sine livreddere lidt endnu.
Det er blandt andet Hornbæk strand, som kan beholde sine livreddere lidt endnu.
Foto: Nanna Kreutzmann/BM/Ritzau Scanpix

Udover at der på Hornbæk, Grønnehave og Espergærde strand vil være livreddere alle dage til og med fredag, så vil Hundested, Liseleje, Tisvildeleje, Villingebæk, Hornbæk og Espergærde strand være bemandet med en livreddere lørdag og søndag alle dage i august fra 10-18. 

En dyr sommer

Selvom hedebølgen ser ud til at vare ved i hvert fald en uge endnu, er det planen, at livredderne kun skal fortsætte en uge endnu.

Mikkel Andersen (S), formand for kystlivredderne, kan ikke love, hvor længe livredderne kommer til at være på strandene.

- Vi har allerede brugt rigtig mange penge på Livreddertjenesten og på at sikre vilkårene på kysterne, så vi bliver nødt til at vende den i bestyrelsen og se, om vi kan finde økonomien til det.

På de andre strande i hovedstadsområdet vil der være livreddere at finde lidt endnu. 
Strækningen fra Hundige strand til Brøndby strand, havnebadene i København, Charlottenlund og Bellevue strand vil have livreddere dagligt til og med den 19. august.

På Amager strand vil der være livreddere frem til den sidste søndag i august. 

Her vil der stadig være livreddere