S stormer frem - klart rødt flertal

Socialdemokraterne stormer frem i en ny Gallup-måling for Berlingske, hvor de opnår den højeste vælgertilslutning, partiet nogensinde har haft med Helle Thorning-Schmidt som formand, og den bedste måling for partiet i 6½ år. Det skriver Berlingske.dk

Foto: TV 2 Lorry

Hele 31,3 procent af vælgerne ville sætte kryds ud for Socialdemokraterne, hvis der var valg i dag, og det er rigeligt til at sikre rød blok et markant sejr med 92 mandater mod blå bloks 83.

Den markante Gallup-måling er den første siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) krævede efterlønnen afskaffet i sin nytårstale, som ellers er blevet overraskende positivt modtaget af danskerne.

Hos Socialdemokraterne er der både glæde og lettelse.

- Det her er en måling, der både gør os utrolig stolte, glade og ydmyge. Det er et kæmpe skulderklap til Helle Thorning-Schmidt, og det viser, at der er opbakning til Socialdemokraternes synspunkt om, at det er uretfærdigt at fjerne efterlønnen, siger Henrik Sass Larsen, politisk ordfører for S til berlingske.dk.

I en tilsvarende måling - udført af Megafon for Politiken, så ender Lars Løkke Rasmussen og den blå blok med et lille flertal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik