Rutebus kørte med tyvekoster til Rumænien

Ifølge tiltale ville rumænere transportere tyvekoster med en rutebus, der kører fra København til Bukarest.

44 indbrud over 11 dage er to rumænske mænd tiltalt for at have begået. Tyvekosterne skulle de have fragtet fra Danmark til Rumænien med XXL-rutebussen, der hver uge kører fra København til Bukarest.

De to mænd på henholdsvis 29 og 33 år er tirsdag ved Retten i Lyngby tiltalt for tyveri og hæleri af særlig grov beskaffenhed. De blev anholdt i februar, og ifølge senioranklager Jette Malberg deltog de i organiseret indbrudstyveri sammen med andre rumænere.

- Man var ikke klar over, hvilket omfang den her sag ville få, den har nærmest været efterforsket frem til i dag, siger Jette Malberg i retssalen.

Begge mænd har indrømmet at stå bag en del af de indbrud, de er tiltalt for at have begået.

Telefonaflytning påbegyndt i januar i år

Allerede sidst i januar i år begyndt Task Force Indbrud at aflytte den ene mands telefon. Politiet fik hurtigt mistanke om, at han sammen med andre rumænere begik indbrud i private hjem.

Mændene skulle have boet i Greve og derfra være kørt ud i en lejet Hyundai for at bryde ind i villaer i blandt andet Roskilde, Ballerup, Virum og Brøndby.

Politiet observerede to gange, at den ene af mændene holdt ind på en rasteplads i Karlslunde og lastede bagage over i XXL-bussen, der var på vej til Stockholm. I Stockholm vender XXL-bussen og kører tilbage til Danmark og videre til Bukarest i Rumænien.

Bus stoppet i Gedser af Task Force Indbrud

Den 6. februar fandt politiet via aflytningen ud af, at de to mistænkte sammen med en tredje mand ville forlade Danmark. De steg på XXL-bussen i Københavns Lufthavn, og da den klokken 23 nåede til Gedser, blev den stoppet af Task Force Indbrud.

Politiet beslaglagde 14 kufferter, hvor der blandt andet blev fundet bærbare computere, Ipads og Ipods, kameraer, parfume, sølvtøj og smykker.

De to tiltalte blev varetægtsfængslet. Den tredje mand blev først anholdt

senere, fordi politiet på det tidspunkt ikke var klar over, hvem han var. Hans sag behandles særskilt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere