Roskilde Festival løfter sløret for alle spilledage

Roskilde Festival afslører, hvilke dage de cirka 160 artister skal spille. Stevie Wonder spiller om søndagen.

De ældre herrer fra The Rolling Stones åbner sammen med hip hop duoen Outkast torsdagen på årets Roskilde Festival.

Fredag er det Blur- og Gorillaz-frontmanden Damon Albarn, der indtager Dyrskuepladsen. Lørdag står det alternative rockband Arctic Monkeys for festen, mens soullegenden Stevie Wonder runder søndagen af sammen med den unge rapper Drake.

Der er 67 dage til, at årets Roskilde Festival løber af stablen, men onsdag offentliggør festivalen, hvilke dage de cirka 160 artister skal spille. Det er den tidligste offentliggørelse nogensinde.

Publikum skal kunne planlægge deres festival

- Folk har vist enorm stor interesse for artisterne, og de vil gerne allerede nu kunne planlægge deres festival. Og det vil vi gerne honorere i år, når nu det kan lade sig gøre, siger festivalens talskvinde, Christina Bilde, til Ritzau.

Tidligere er sløret for programmet først blevet løftet i juni, når den endelige spilleplan har været fastsat. I år bliver spilledagene afsløret, mens festivalen fortsat finpudser spilleplanen, hvor scenenavne og tidspunkter skal falde i hak.

- Dagene kan man godt regne med, men vi venter med at annoncere spilletider og scener. Det er altid der, usikkerheden ligger, siger Christina Bilde.

Kun 5000 endagsbilletter til salg til hver af dagene

Traditionelt set har offentliggørelsen af spilleplanen sat gang i salget af endagsbilletter, og derfor regner festivalen også med, at onsdagens offentliggørelse af spilledagene vil kunne mærkes på billetsalget.

- Vi sætter jo kun 5000 endagsbilletter til salg til hver dag. Så det er ikke noget, der rykker for os, men det betyder noget for den del af vores publikum, som kun kommer en enkelt dag for at opleve ét specielt navn, siger Christina Bilde.

Da det tidligere på året blev bekræftet, at Rolling Stones spiller om torsdagen, blev der kort efter udsolgt af endagsbilletterne til den dag.

Festivalen oplever derudover den højeste efterspørgsel på billetter siden 25-års jubilæet i 1995.

Alle artisternes spilledage kan ses på Roskilde Festivals hjemmeside.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere