Rockere begår skattesvindel for millioner

Danske rockere kaster sig i stigende grad over omfattende økonomisk kriminalitet for store millionbeløb.

I disse måneder vokser en ny form for organiseret kriminalitet så markant, at ledende politifolk taler om et stort samfundsproblem, der i værste fald kan koste milliarder af kroner.
      De såkaldte kædesvigsager, hvor staten bliver snydt for moms og skatteindtægter, og hvor danske rockere er involveret i et større antal efterforskninger, er over efteråret steget fra 90 sager til 162, der er indberettet til Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet, SØK.
      Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
      - Der er et meget stort kriminalitetsproblem, der opfylder ni ud af 11 punkter, der definerer organiseret kriminalitet. I de sager, vi foreløbig har, er der tale om beløb på 226 millioner kroner.
      - I flere af sagerne ser vi rockere, og antallet af rockere involveret i sagerne kan sagtens stige, siger vicestatsadvokat Per Fiig, SØK, der er leder af Hvidvasksekretariatet, der modtager indberetninger om mulig svindel fra blandt andet bankerne.
       Politiinspektør Magnus Andresen, der er chef for politiets særlige bandeenhed på Sjælland, Task Force Øst, forventer, at danske rockere i stigende grad vil kaste sig over den økonomiske kriminalitet fremover.
      Netop den type af kriminalitet er ofte forbundet med mindre risiko for at blive taget end for eksempel narkokriminalitet, som rockere gennem mange år har været indblandet i, og ofte er straffene også mindre.

      - Derfor er jeg ret sikker på, at rockerne vil forsøge at tjene stort på denne form for økonomisk kriminalitet i fremtiden.
      - Det er en voldsomt indbringende forretning, og det er bekymrende, fordi det er så hamrende samfundsskadeligt, når den organiserede kriminalitet bliver blandet sammen med samfundsøkonomien, siger Magnus Andresen til Jyllands-Posten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere