Rigspolitiet til danskerne: "Vi udskriver bøder, hvis reglerne ikke efterleves"

Rigspolitiet er nu klar til at tage mere håndfaste metoder i brug, hvis danskerne ikke holder mere afstand til hinanden.

Dronning Louises Bro er et skønt sted at nyde den sparsomme forårssol. Men nu advarer Rigspolitiet om, at man er klar til at udskrive bøder, hvis folk ikke holder tilstrækkelig afstand. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Torsdag opfordrede Københavns Politi danskerne til at søge væk fra Christiania og Amager Strand Park, hvor man havde fået meldinger om, at rigtig mange mennesker var samlet.

Fredag lyder det fra Rigspolitiet, at man er klar til på en mere håndfast måde at håndhæve reglerne om, at man ikke må forsamles i større grupper.

Læs også Nyeste corona-tal: 23 er indlagt med coronavirus i Danmark

- Jeg kan sagtens forstå, at man gerne vil ud og nyde det gode vejr. Det er også helt i orden. Man må gerne gå eller løbe en tur. Men hold afstand til hinanden, når I færdes derude, siger rigspolitichef Thorkild Fogde i pressemeddelelsen.

Klar til at give bøder

Siden onsdag den 18. marts klokken 10.00 har det været ulovligt at forsamle sig mere end 10 personer på offentligt tilgængelige steder, og politiet kan med epidemiloven i hånden påbyde, at folk skal flytte sig fra et sted, hvis man skønner, at der er fare for smittespredning.

Læs også 19.000 har meldt sig til at hjælpe med at overvåge coronavirus

Og det er man klar til at gøre, lyder det fra rigspolitichefen.

- Vi har indtil videre mødt danskerne med dialog, råd og vejledning, og budskabet er glædeligvis forstået af langt de fleste. Nu skal vi have de sidste til at forstå alvoren. Derfor er vi også klar til håndhæve reglerne mere håndfast og udskrive bøder, hvis reglerne ikke efterleves og politiets anvisninger ikke følges, siger Thorkild Fogde.

- Budskabet er meget klart: Spred jer – i stedet for at sprede smitte. Det er alvorligt det her, siger han.

Politiet henviser til billeder, der florerer på sociale medier, af mange mennesker, der står for tæt sammen, mens de nyder den sparsomme forårssol på Dronning Louises Bro på Nørrebro, på legepladser og i skaterparker landet over.

Læs også Fem gode råd: Sådan skal vi passe på hinanden, når vi handler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik