Rigshospitalet: Pige fundet i poser er født torsdag

Personalet på Rigshospitalet vurderer, at pigen fundet i to poser i Farum er født torsdag morgen.

Det er formentlig en pige med meget få timer i livet, som blev fundet svøbt i et håndklæde og to plastikposer i Farum torsdag formiddag af en tilfældig forbipasserende.

Det vurderer personale fra Rigshospitalet, efter de fik den nyfødte pige ind med politieskorte.

- Fra Rigshospitalet er det oplyst, at pigen formentlig er født mellem kl. 04 og 08 i dag (torsdag, red), skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Pigen ligger nu en i kuvøse og har det godt, selvom hun var afkølet, da hun blev fundet.

- Pigen, der beskrives som en smule mindre en normalt for en nyfødt og lys i huden, har det efter omstændighederne godt, oplyser politiet, som dog ikke vil lægge sig fast på en nøjagtig etnisk oprindelse.

Det var en mand, som var ude at gå en tur tæt på sit hjem, der fandt den lille nyfødte pige pakket ind i to plastikposer i den vestlige ende af Dybedalsvej i Farum, hvor der er en vendeplads og et grønt område med stisystem.

Den nyfødte pige var svøbt i et lille lyseblåt håndklæde og lagt i en hvid og orange Sportigan plastikpose. Ud over denne pose var der i modsat retning trukket en hvid og rød Faktapose, som derfor var den mest synlige.

Den forbipasserende ringede til politiet klokken 10.31 og alarmerede om den nyfødte pige i poserne. Men mere end to timer tidligere så et vidne posen ligge i buskadset.

- Et vidne har henvendt sig og oplyst, at hun i dag cirka klokken 07.55 så posen (med den nyfødte baby), men at hun ikke kontrollerede indholdet, oplyser politiet.

Nordsjællands politi er ved findestedet i Farum, hvor efterforskning er iværksat.

Den nyfødte pige har formentlig ikke ligget på stedet i særlig lang tid, og politiet efterlyser personer, som fra sidst på natten og til kort før klokken 10.30 kan have set noget mistænkeligt, som kan sættes i forbindelse med den lille pige.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere