Resultatløn på hospitalerne - nej tak

Nej tak. Lægerne i Region Hovedstaden afviser resultatløn.

Lægerne på hospitalerne i hovedstadsområdet skal ikke motiveres til bedre patientforløb via lønnen.

Det mener overlægeforeningen og Region Hovedstaden, der begge afviser et forslag om, at lægerne fremover skal belønnes for at tage mere ansvar for patienterne. Det skriver P4 København.

Forslaget kommer fra Hvidovre Hospitals afgående vicedirektør Torben Mogensen. Men resultatløn vil have ikke have den ønskede effekt, lyder kritikken.

- Så skabes der økonomi mellem patient og læge, og hvem vil så tage sig af de dårligste patienter, hvis det betyder at det trykker lægernes økonomi? Det er den forkerte vej at gå, siger overlægeforeningens formand til P4 København.

Hos Region Hovedstaden ryster man også på hovedet over resultatløn til lægerne.

Men der skal større fokus på den gode behandling, og mindre fokus på antallet af patienter, mener formanden for regionens sundhedsudvalg, Karin Friis Bach.

- Jeg mener, at der skal mere kvalitet ind i behandlingen, og det fokuserer vi også på. Vi vil lave et pilotprojekt på Bornholms Hospital, så vi fritager hele hospitalet for at blive målt på aktivitet, men i stedet på kvalitet i behandlingen, siger Karin Friis Bach til P4 København.